keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Rantamuotia

Uima-asuja on monenlaisia. Autiolla rannalla voi käyttää vanhanaikaisinta eli ei mitään. Mutta jos rannan autiudesta ei ole täyttä varmuutta - eli joku voi yllättäen ilmestyä sinne - on oltava varovaisempi. Tässä on eräänlainen on-off asu. No, kaikkihan ovat, mutta tässä toiminta on nopeampi.


Uimahousut ovat alhaalta avoimet, eli kyseessä eivät ole housut lainkaan vaan määrittelemätön uima-asu. Tiukassa tilanteessa niillä voi esiintyä kuin uimahousuilla - kunhan ei käännä selkäänsä, koska takaa ne eivät ole yhtä peittävät.

Jos kahlaa veteen, "uima-asua" voi nostaa tarvittaessa aina päälaelle asti, jolloin se säilyy kuivana. Normaaleja uimahousuja ei voi riisua ja pukea samalla tavalla vedessä. Ne kastuvat väistämättä. Alla olevassa kuvassa uima-asu on puettu hieman huolimattomasti, jotta toimintaperiaate selviäisi.


Seuraavassa kuvassa uima-asun alareuna on nostettu puoleen väliin. Muutaman sadan metrin päästä katsottuna tämäkin asun käyttötilanne tuo mieleen normaalit uimahousut, koska alavartalon peittona on sentään jokin sininen uimahousuilta näyttävä vaatekappale.


Uima-asun pitäminen takaa riittävän alhaalla on osoittautunut ongelmalliseksi. Asu päällä voi käytännössä esiintyä vain kasvot yleisöön päin. Helman voi vetää alas, mutta jo muutaman askeleen kävelymatkan jälkeen se nousee ylöspäin kuvien osoittamalle korkeudelle. Asu vaatisi vielä kehittelyä.


Seuraavassa kuvassa puolestaan vähän läpinäkyvyyttä - märkänä. Uikkarit ovat tehdastekoiset. Niitä on vain hieman "viritetty". Eivätkä maksaneet kuin kaksi euroa.


Lopuksi vielä kuva sen tyyppisestä "ranta-asusta", jolla ei voi esiintyä julkisesti edes kaukana yleisöstä. Tämä asu on tarkoitettu erääseen poliittisluonteisen propagandaohjelmaan, josta ei tässä tämän enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti